Kaksi viikkoa puolimaratonille – loppusilaus

Juoksurattaat

Juoksuvuoden puolivälin tavoitteeni Helsinki City Run (ajassa 1:45) juostaan osana Helsinki City Running Day -kokonaisuutta 19.5. eli kahden viikon päästä. Miten on mennyt, ja miten kaksi viimeistä viikkoa juostaan?

Viime kuussa tuli juostua noin 120 kilometriä, sitä edellisessä reilut 100. Tavoitteena onkin ollut nostaa kilometrejä puolimaratonin lähestyessä. Tällä viikolla kilsoja on kasassa jo 50, mutta niistä 25 taitoin polkupyörällä.

Kun tallattavaa tulee enemmän ja polkujen pölyt alkavat maistua puulta, kannattaa ottaa mukaan vaihtelevia lajeja ja erilaisia juoksuvetoja.

Sain myös vihdoin käyttöön juoksurattaat pienen veijarimme kanssa. Rattaiden kanssa lenkit ovat raskaampia, mutta se tuo omanlaistaan vaihtelua jolkotteluun.

Vappulomalla Kuopiossa juoksin reilun kymmenen kilometrin peruslenkin, jonka puolen välin huipentumana tosin oli ylämäkijolkottelu Puijon tornille. Puijon mäkihän on reilun kilometrin tiukka nousu. Varsin tehokkaasti se hidasti juoksuaskelta. Endomondon reittiprofiilikuvaajasta näkyy hyvin mäki, sekä hiipuva tahti.

Vielä ensi viikon juoksen intensiivisesti (tällekin viikonlopulle ohjelmoituna vielä 30 kilometriä). Ensi viikolla suunnitelmissa on noin 60 kilometriä. HCR-viikolla juoksen puolestaan pari rentoa lenkkiä alkuviikosta, ja pari napakampaa lyhyttä tapahtuman lähestyessä.

Sanontahan kuuluu, että viikkoa tai pari ennen kisaa ei voi tehdä juuri mitään kuntonsa parantamiseksi – sen sijaan hallaa suoritukselleen voi tehdä.

En suosittele vähemmän juosseille ehkä tätäkään vertaa kilsoja ennen tiukkaa rypistystä, vaan pikemmin rentoa lenkkeilyä pari – ehkä kolmekin – viikkoa ennen h-hetkeä. On toki henkilökohtaista, millainen rytmitys sopii itse kullekin.

Kisaa edeltävän viikon soisi olevan rennompi. Askel nousee erittäin koreasti, kun on antanut jalkojen lepäillä enemmälti noin viikon ajan.

Siis rentoja lenkkejä ja aurinkoista kevätjuoksumieltä kaikille Helsinki City Running Dayn kilometreille tähtääville, sekä kaikille muille juoksijoille!

PS. Voit osallistua Lastenklinikoiden Kummeille tekemääni keräykseen – nimellä tai anonyymisti – vielä noin parin viikon ajan – juoksen kilometrin jokaista lahjoitettua euroa vastaan (ja kilometrit alkavat loppua tässä suhteessa kesken).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s