Kinkunsulattelulenkille, mars!

Heti kättelyssä on myönnettävä, että enhän minä missään kinkunsulattelulenkillä ollut. En käy kesäksi kuntoon -, rantakuntoon-, juhlakuntoon- ja vastaavilla lenkeillä. En siis myöskään kinkunsulattelulenkillä, vaikka jouluruoista tulleita kaloreita tässä paloikin. Lenkkeilen ympäri vuoden, satoi tai paistoi, piti päästä rantakuntoon tai ei pitänyt.

Lenkille lähteminen on hankalaa. Miksi tehdä siitä vielä vaikeampaa päättämällä, että en lenkkeile sateella, mutaisessa maaperässä, liian liukkaalla, jos toisen jalan varpaaseen koskee, jos kaveri sattuukin soittamaan, jos ei ole viimeisimmän trendin väriset kengät ja niin edelleen?

Kehno oli määperä juosta. Eilen en juossut, kun oli liian kehno. Liukas jääpinta ja sen päällä lähes puuteritasoinen lumi. Käytiin koko perheen voimin kävelemässä ja näin todettiin. Tänään oli vähän parempi kattaus, kosteampaa ja pitävämpää lunta. Pellon keskellä kun juoksin, niin siellä ei tietysti mitään hiekotuksennäköistäkään ollut. Ja siksi aika hidasta. Tuulistakin.

Olen juossut kymmenisen vuotta ympäri vuoden, välillä taisi olla vähän hiljaisempia vuosia. En tarvitse talven liukkaille erityisiä nastakenkiä. Olen juossut aivan samoilla tossuilla kaikenlaisissa säissä. Kesällä hankin erityiset maastojuoksukengät, lähinnä turvallisuussyistä, sillä toinen nilkka on hieman löysempi ja meinaa muljuta kosteilla kivikoilla ja juurakoilla.

Liukkailla juostessa täytyy vain huomioida, että liukastuminen voi tulla lähinnä kaartaessa, jarruttaessa ja ehkä mäissä. Kun juoksu kulkee eteenpäin, on liukastuminen epätodennäköisempää kuin kävellessä.

Vaatetuksesta. Tänään oli 1,5 astetta plussan puolella. Talvella pakkasrajana olen pitänyt kymmentä astetta. Talvella ei missään nimessä tule pukeutua liian paksusti. Kun pukeutuu, täytyy ajatella, että pukeutuisi kymmentä astetta lämpimämpään säähän. Juoksu tuottaa lämpöä. Siis kymmenen pakkasasteen lenkille pukeudutaan kuin nollakeliin kävellen lähtien. Tänään minulla oli päällä tekninen t-paita, tuulta pitävä juoksutakki, tekniset juoksuhousut (samat kuin kesällä, joskus käytän silloin shortseja), ohut merinovillainen kauluri, ohut merinovillainen päälaen peittävä myssy, juoksusormikkaat (piti ottaa pois puolessa välissä lenkkiä) ja sukat. Lahkeet sullon sukkiin, koska maasta hohkava kylmä ilma kuivattaa helposti nilkat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s